Volitve

Začenja se volilni boj za zmago na naslednjih volitvah v državni zbor, ki bodo čez približno leto dni. Kot kaže, se bo bistvo tega boja v glavnem osredotočilo na to, ali bodo dosegli večino in prevladali politični lobiji in lobisti, ki bi s pomočjo nekaterih politikov in strank želeli še naprej obvladovati državo, ali pa bo ljudstvo te države, ki si s pomočjo novih, bolj poštenih voditeljev želi ustvariti socialnejšo, ljudem prijazno in predvsem pošteno državo. Izid volitev bo odvisen od tega, kako dobro bo ljudstvo spregledalo ponujene kandidate, saj bodo obstoječi lobiji uporabili vsa umazana sredstva, podtikanja in laži, da bi diskreditirali kandidate, ki jim niso po volji. Pri tem bo zelo pomembno, ali bo ljudstvo pravilno ocenilo in po možnosti spregledalo kandidate, ki mu bodo predstavljeni v najlepši luči, in ali bo spregledalo razne diskreditacije in podtikanja.

Zgodba s plačo nove predsednice zdravniške zbornice močno zaudarja po taki diskreditaciji. Očitno je, da nekaterim strukturam ni všeč, da bo bivši predsednik zbornice, ki je bil pristaš privatizacije zdravstva in podražitve zdravstvenih storitev, zamenjan z nekom, ki ima na zdravstvo bolj socialen pogled. Na naslednjih volitvah bodo na podoben ali še bolj zvit način poskušali diskreditirati tudi tiste kandidate za državnozborske funkcije, ki jim ne bodo ustrezali. Zato bo treba biti pri izbiri zares previden.

Za boljšo državo bo torej treba razmišljati z lastno glavo in ocenjevati kandidate na podlagi ocen, ki jih bomo naredili sami, ko bomo skrbno izločili vso navlako, ki bo spominjala na diskreditacijo.

 

Kako so nastali bogovi  <<  nazaj  –  naprej  >>  Križ