Razmišljanja

Namen napisanega ni, da bi uveljavljal nove teorije. Namen je opozoriti na anomalije, ki jih človeštvo doživlja na svoji razvojni poti. Moja teorija o življenju na tem svetu je samo primer, da lahko obstajajo tudi drugi pogledi nanj. Ti nam pa taki kot so, lahko služijo kot namig za drugačno razmišljanje o vzrokih za tako življenje kot ga živimo.

Ko se rodimo, je pred nami pot, za katero nimamo pojma, kako jo bomo prehodili. Zato je prav, da tisti, ki smo že bolj proti koncu poti ali  sredi nje, poskusimo narediti vse, da bi pomagali tistim, ki so šele na začetku, da bi jim bila pot čim lažja.

Razumen človek se svetu prilagodi, nerazumen človek pa skuša doseči, da bi se svet prilagodil njemu.
Zato je ves razvoj odvisen od nerazumnih ljudi.

George Bernard Shaw.

this-way-718660_1920

Na tej spletni strani vam bom predstavil svoj, morda malo neobičajen, morda radikalen, vsekakor pa nekonvencionalen pogled na svet. Nastal je na podlagi mojih razmišljanj o življenju in dejstva, da kar velik del svojega življenja preživimo drugače, kot bi ga, če ne bi bili ves čas pod vplivom družbenih norm in okolice. Oboje v naša življenja močno posega in nas sili v to, da se prebijamo skozi življenje drugače, kot bi si želeli. Zakaj se nas večina podreja normam, ki vladajo na tem svetu? Odgovor se morda skriva v zgornjem izreku Bernarda Shawa, lahko pa tudi kje drugje. Vsekakor je to vprašanje zanimivo in kliče po analizi, ki bi morala biti zanimiva predvsem za tiste, ki imajo svoje življenje še pred seboj, in seveda tudi za vse, ki so že sredi življenja in jim lahko služi kot pomoč in orientacija, kaj je še mogoče narediti.

Potek našega življenja je v zelo veliki meri odvisen od naše sposobnosti prilagajanja okolju in družbi. Že s prilagajanjem okolju imamo hude težave, saj ga po vsej verjetnosti prekomerno obremenjujemo. Te težave pa ne pomenijo praktično nič v primerjavi s težavami pri prilagajanju družbi. Na tem področju je hudo tudi zato, ker vse norme, ki veljajo, niso vedno v skladu z zdravim razumom in pogoji življenja. V družbi se pojavljajo elite in institucije, ki si norme velikokrat prilagajajo lastnim potrebam in ciljem. Na svetu je v veljavi cela množica takih nerazumljivih norm. Ker že dolgo veljajo, jih jemljemo za samoumevne in nikomur ne pride niti na misel, da bi jih bilo morda smotrno spremeniti ali pa kar ukiniti. Je pa že čas, da se začnemo tega zavedati.

Na svetu vlada velika zmeda. Človeška rasa se je znašla na razpotju. Čas je za analizo preteklosti in poti, ki jo je človeštvo prehodilo, da bomo lahko pravilno izbrali pravo smer za naprej. Pred nami je odločitev, kako bomo v prihodnje živeli svoja življenja: v borbi, grobosti, laži in krutosti ali umirjeno, pošteno in z ljubeznijo.

Za ustrezno izbiro poti, bo v nadaljevanjih tega pisanja navedenih kar nekaj primerov in predlogov. Nekateri bodo taki, da boste pomislili, da mogoče nisem več povsem pri zdravi pameti. Nič hudega. Vseeno preberite napisano, premislite in potem naredite po svoje, kot se vam bo zdelo  prav.

Na tem svetu je še tudi ogromno drugih nenavadnih in nepojasnjenih stvari ter pojavov. S pomočjo interneta so nam kar naenkrat dostopna vsa najnovejša spoznanja o nenavadnih energijah, umu, duši in sploh o smislu vsega. Soočamo se z novimi odkritji najnovejših in manj poznanih vej znanosti. Obujenih je vedno več starih ved in spoznanj. Vedno več razmišljamo in zato imamo tudi vedno več vprašanj o tem, kako je vse to povezano z nami.

Ko vse to sam pri sebi premislim in povežem, mi je na koncu jasno samo to, da mi ni čisto nič več jasno.

maze-2264_640

Ta del spletne strani  je namenjen obravnavi vseh takih pojavov. So pa ti zapisi seveda samo skromen poskus analize vzrokov, ki nas vodijo do tega, da svoje življenje živimo tako, kot ga, in da njegov večji del preživimo tako, kot ga verjetno ne bi, če ne bi bili obdani z drugimi ljudmi in psihozo, ki prevladuje pri večini in tudi njihova življenja kroji po svoje. Del teh zapisov je namenjen analizi vzrokov, zakaj je človeštvo takšno, kakršno je, in kaj ga je pripeljalo do tega, da je takšno. V pričujočih zapisih so razmišljanja o tem, kaj človeštvu grozi, in tudi prikaz številnih problemov, ki jih bo človeštvo moralo rešiti, če ima voljo in namen postaviti bolj trdne temelje za nadaljnji obstoj.

Zaključki iz teh zapisov niso nujno nauk za način življenja. So samo odziv na način kako ga živimo in bolj slutnja na to, kakšno bi bilo, če bi ga lahko živeli, brez slabega vpliva okolja. Zato vam, še preden nadaljujete z branjem, svetujem, da jih jemljete s premislekom. So provokativni in v večini primerov močno odstopajo od standardnih tirnic življenja, ki nam jih pogojuje okolica in psihologija večine ljudi.

Ta razmišljanja – ti zapisi – niso med seboj povezani. Nastajali so in še nastajajo po naključju, kot mi kdaj kaj pride na misel ali pa se zgodi kaj takega, kar mi da novo zamisel. Je pa povezovalna nit med njimi ta, da na splošno še ni popolnoma jasno, ali je človeštvo dovolj inteligentno, da bi mu to zagotavljalo zanesljive pogoje za obstoj in preživetje. V nadaljevanju bo nanizanih veliko primerov in dokazov, da je to res vprašljivo.

 

Naprej >> Uvod

Leave a comment

Your email address will not be published.


*