Moč prepričanja

Načeloma velja da navadna želja ali misel ni dovolj, da bi z njo lahko spremenili potek dogodkov ali kako drugače vplivali na naša življenja. Na splošno stvarstvo ne deluje tako. Načeloma velja, da smo stvarstvu prepuščeni in če se bo samo odločilo za nekaj, nam bo to sporočilo tako, da bomo to zaznali kot popolno prepričanje o tem, da se nam bo to tudi zgodilo.

V tem poglavju, bom pa opisal nekaj, kar govori v prid teoriji, da lahko, navkljub gornjim ugotovitvam,  sami s pomočjo prepričanja, vplivamo na naš manifestirani svet.

Obstajajo namreč dogodki in pojavi, ki potrjujejo, da obstajajo nekateri ljudje, ki imajo sposobnost vplivati na stvarstvo. Ta njihova sposobnost pa temelji na absolutnem prepričanju v nekaj in popolni odsotnosti vsakega dvoma, da bodo to tudi dosegli. Nekateri od teh pojavov so opisani tudi na naslednji strani “Učinek maskote ali talismana“.

Ko gledamo predstave menihov, ki obvladujejo kung fu ali pa kakšne druge borilne veščine, si ne moremo predstavljati, kako lahko vzdržijo izredno močne udarce v razne dele telesa, kako so lahko odporni proti vbodom kopja in kako so tudi sami sposobni izvesti tako močne udarce, da lahko z njimi razbijajo opeke, ali pa izvesti kakšne druge veščine, ki so že čisto na meji verjetnega.

Da bi to sposobnost lahko na nek način razložili, si oglejmo primer udarca v trebuh, ki ga vzdržijo lahko tudi manj izvežbani karateisti, boksarji in drugi, ki obvladujejo razne borilne veščine.

Vsi našteti lahko brez posledic zdržijo izredno močne udarce v trebuh. Vendar to niso čisto navadni ljudje. Predvsem so to tisti, ki se že dalj časa ukvarjajo s kakšnimi borilnimi veščinami. Na treningih redno doživljajo udarce v trebuh, ki se, glede na čas ukvarjanja z borilno veščino, stopnjujejo tako po jakosti kot po številu. Ti ljudje tudi redno opravljajo vaje za krepitev trebušnih mišic in s stopnjevanjem treningov lahko zato vzdržijo vedno močnejše udarce. Pri tem je pa zelo pomembno to, da se pri takem človeku s časom razvije prepričanje, da lahko vsak, še tako močen udarec, vzdržijo. To prepričanje, se z rednimi treningi samo še krepi in postane tako močno, da se sčasoma vgradi v človekovo zavest. V končni fazi postane tak človek popolnoma prepričan, da udarec, ki bi mu lahko škodil, sploh ni več mogoč in tako mu že to prepričanje samo omogoča, da vzdrži praktično vse udarce, tudi take, ki ga , tako rekoč, odnesejo z mesta.

Tak princip pa ne velja samo za udarce, ampak za vse veščine, ki sem jih naštel na začetku. Bistvo treninga kung fuja, karateja, boksa ali kakšne podobnega športa, je torej utrjevanje prepričanja, da lahko nekaj vzdržiš ali narediš. Ko pa enkrat dosežeš dovolj visoko stopnjo takega prepričanja, pa treningi skoraj da niso več potrebni, saj zadostuje prepričanje, ki je skrito globoko v tvoji podzavesti. Udarce v trebuh lahko vzdržiš tudi še dolgo potem, ko sploh ne treniraš več in taka sposobnost ti ostane toliko časa, dokler nekaj tvojega prepričanja ne omaja.

To se, na primer, lahko zgodi natreniranemu športniku, ki na podlagi trdega dela, po določenem času, doseže celo serijo zmag. Potem se mu pa nekega dne vse ustavi, in iz absolutnega favorita se spremeni v dokaj povprečnega športnika. Vsi se sprašujejo, kaj se mu je zgodilo in preigravajo celo vrsto vzrokov in možnosti. Redko kdo se pa zave tega, da je ta športnik, po vsej verjetnosti, iz nekega neznanega razloga, samo izgubil prepričanje, da je nepremagljiv.

Seveda pa ne velja samo za šport, ampak tudi za vse ostalo, da nekaj, v kar smo absolutno prepričani, lahko tudi dosežemo.

Bistvo vsega povedanega pa je pravzaprav spoznanje, da si lahko z lastno voljo in dejanji, prepričanje utrdimo do take mere, da lahko s tem na nek način vplivamo na stvarstvo, da se to spremeni in prilagodi tako, da se naše prepričanje udejanji.

 

Pomen in lastnosti misli << nazaj – naprej >> Učinek maskote ali talismana